Contact Form 7 spam védelem

Contact Form 7 spam védelem egyszerűen

Aki használt már WordPress-t biztosan találkozott az egyik legnépszerűbb kapcsolati űrlap készítő és email küldő bővítménnyel a Contact Form 7-el. Aki pedig találkozott már Contact Form 7-el az bizonyára tapasztalta már, hogy egy idő után rengeteg spam üzenet érkezik a weboldal üzenetküldő rendszerén keresztül. Ebben a bejegyzésben a spam üzenetek elkerülésére mutatok egy nagyon egyszerű trükköt, mely segítségével könnyedén megszabadulhatunk a kéretlen üzenetektől.

A trükk lényege, hogy egy olyan kvízkérdést építünk be az űrlapunkba, melyre minden emberi felhasználó könnyen és gyorsan választ tud adni, a botok viszont nem. A legegyszerűbb, ha olyan kérdést teszünk fel amire egyetlen elfogadható válasz létezik. Például, hogy melyik a nagyobb szám az 1 vagy az 5? Erre tényleg minden emberi felhasználó könnyedén választ tud adni a spambotok viszont nem, mert a legtöbb bot úgy működik, hogy minden lehetséges mezőt kitölt valamilyen random tartalommal, de azt nem vizsgálja felül, hogy pontosan mit kellene beírni.

Egy ilyen egyszerű kvízkérdést körülbelül 5 perc alatt beépíthetünk saját Contact Form 7 űrlapunkba, ezzel elkerülhetjük a végeláthatatlan spam áradatot.

  1. Nyisd meg a szerkeszteni kívánt kapcsolati űrlapot
  2. Másold ki ezt a sor:

    [quiz capital-quiz “Melyik a nagyobb szám, 19 vagy 91?|91”]

  3. Mint láthatod az idézőjel közé írjuk a kérdést, amire a felhasználóknak válaszolni kell, a “|” karakter után pedig azt az értéket, amit érvényes válaszként fogadunk el. Figyeljünk oda, hogy minél egyértelműbb és könnyedén megfejthető legyen válasz, máskülönben a kevésbé figyelmes valódi érdeklődők is fennakadhatnak a szűrőn.
  4. Illeszd be a saját Contact Form 7 űrlapodba a legutolsó kitöltendő mező és a küldés (submit) gomb közé.
  5. Mindenképp ellenőrizd, hogy jól működik-e a kvíz! Teszteld azt is, hogy helyes megfejtés esetén átmennek-e a levelek?

Ezzel a megoldással 5 perc alatt spam mentesítheted a Contact Form 7 bővítményt használó WordPress weboldaladat. Ha valamiért nem működik ez a trükk vagy bármivel elakadtál weboldal készítéssel kapcsolatban nyugodtan írj vagy hívj minket elérhetőségeink valamelyikén!