WordPress kapcsolati űrlap

Az 5 legjobb WordPress kapcsolati űrlap

Egy kapcsolati űrlap hozzáadása WordPress oldalunkhoz több szempontból is nagyon hasznos lehet. Egyrészt professzionálisabb hatást kelt a látogatóban, mint egy szimpla email cím és telefonszám páros, másrészt az űrlapok köszönő oldalai által hatékonyan mérhetőek a konverziók például hírlevél feliratkozások, árajánlatkérések vagy regisztrációk.

Melyik WordPress kapcsolati űrlapot válasszuk?

WordPress weboldalakhoz több mint 1500 különböző kapcsolati űrlap bővítmény közül választhatunk. Ebben a bejegyzésben az 5 legjobb kapcsolatfelvételi űrlap plugint választottuk ki és hasonlítottuk össze, hogy segíthessünk a döntésben.

1. Ninja Forms

A Ninja Forms egy freemium WordPress kapcsolati űrlap bővítmény, választhatunk ingyenes és fizetős verzió között. A plugin segítségével nagyon egyszerűen hozhatunk létre interaktív űrlapokat.

Ezt a bővítményt korlátlan számú weboldalon használhatjuk, nagyon egyszerű a telepítés is hiszen megtaláljuk a WordPress beépített plugin keresőjében. A prémium verzió segítségével összekapcsolhatjuk a Campaign Monitorral, Freshbooksal, Salesforce-szal.

Hátránya, hogy az alapverzió ténylegesen csak az alapvető kapcsolati űrlapok elkészítését támogatja, a prémium kiegészítők megvásárlása esetén pedig már nagyjából ugyanott járnánk mintha előfizetnénk valamelyik másik prémium pluginre.

További információk a Ninja Forms-ról

2. WPForms

A WPForms egy egyszerűen használható megoldás, amit leginkább kezdőknek ajánlunk, illetve azoknak akik a legegyszerűbb megoldást keresik. A WPForms egy drag & drop alapú bővítmény így programozási tudás nélkül is könnyedén összerakhatunk egy felhasználó barát űrlapot WordPress weboldalunkra.

A bővítmény ingyenes és fizetős verzióban is elérhető. Az ingyenes verzió is tartalmaz minden alapvető funkciót beleértve a legfontosabb mezőket mint a név, email cím, telefonszám és üzenet, illetve captha-t, spam védelmet és köszönő oldalakat is.

Negatívumként azt említhetjük meg, hogy az egyszerűsége és felhasználóbarát kialakítás miatt nem igazán teszi lehetővé, hogy összetettebb funkciókat is használhassunk, amit más pluginok ingyenes verzió alapból tartalmaznak.

További információk a WPForms-ról

3. Formidable Forms

A Formidable Forms talán a legfejlettebb WordPress kapcsolati űrlap plugin. Legfontosabb előnye, hogy segítséget nyújt a fejlesztőknek a bonyolultabb űrlap alapú megoldások gyorsabb elkészítésében. Azt viszont fontos tudni, hogy nincs ingyenes verzió, a bővítmény alap verziója körülbelül 30.000 Ft/év előfizetési díjért vásárolható meg.

A Formidable segítségével már egészen haladó űrlapokat rakhatunk össze, itt is kapunk drag & drop szerkesztő felületet, ráadásul használhatjuk az úgynevezett Formidable Views nézetet ami lehetővé teszi a felhasználók által beküldött adatok formázását, szűrését és megjelenítését a webhely kezelőfelületén. Speciális számítási mezők segítségével pedig hatékony ajánlatkérő űrlapokat, valamint komplexebb számítások elvégzésre alkalmas űrlapokat is létrehozhatunk, például hitel kalkulátort, részletfizetési lehetőségeket és még sok mást.

Negatívum, hogy viszonylag bonyolult a használata, ezért kezdőknek nem igazán ajánljuk. Fejlesztőknek és ügynökségeknek viszont valószínűleg a legjobb választás az elérhető bővítmények közül.

További információk a Formidable Forms-ról

4. Gravity Forms

A Gravity Forms szintén egy prémium plugin körülbelül 19.000 Ft-os éves díjjal számolhatunk. Ezt az űrlap bővítmény elsősorban komplexebb űrlapok létrehozásához ajánljuk, mert rengetek haladó funkciót tartalmaz amit az ingyenes bővítmények általában nem.

Ehhez a pluginhoz is kapunk egy nagyon jól működő és könnyen kezelhető drag and drop admin felületet. Ezenkívül hasznos kiegészítőket is tartalmaz, amelyek segítségével kérdőíveket és quizeket is létrehozhatunk.

Negatívum, hogy nincs ingyenes verzió, amennyiben egyszerűbb kapcsolati űrlapokra van szükségünk, akkor biztosan találunk költséghatékonyabb megoldást.

További információk a Gravity Forms-ról

5. Contact Form 7

A Contact Form 7 hét az egyik legrégebbi és legtöbbet letöltött WordPress kapcsolati űrlap bővítmény. Legfontosabb előnye, hogy korlátlan számú weboldalra telepíthető díjmentesen, illetve számos ingyenes elérhető bővítményt is találhatunk hozzá független fejlesztők jóvoltából. A használatát kezdőknek nem ajánljuk, mert meglehetősen bonyolult és körülményes cserébe némi fejlesztői tudással és utánajárással szinte bármit meg tudunk oldani vele ingyen.

Hátránya, hogy az alapfunkciók beállítása is egészen bonyolult, a kiegészítőket pedig több forrásból kell összeválogatni független fejlesztőktől, ami meglehetősen időigényes.

További információk a Contact Form 7-ről

Összefoglalás

A fent említett WordPress kapcsolati űrlapok bármelyike jó megoldás lehet, viszont a megfelelő bővítmény kiválasztáshoz tudnunk kell, hogy milyen pontosan funkciókra van szükségünk.

Kezdőknek és egyszerűbb űrlapok létrehozásához általában a WPForms-t ajánljuk, ami ráadásul ingyenes. Míg fejlesztőknek és összetettebb űrlapok létrehozásához inkább a Formidable Forms használatát javasoljuk.

Amennyiben bármilyen kérdésed merülne fel az űrlapokkal kapcsolatban nyugodtan keress minket elérhetőségeinken vagy foglalj időpontot egy díjmentes konzultációra az alábbi gombra kattintva!